Pomarańczowa Babka Twarogowa

Iwona
Wielkanoc
06.04.2017 18:45
Pomarańczowa Babka Twarogowa

;) Składniki na blaszkę z kominkiem o śred 24 cm: Składniki na blaszkę z kominkiem o śred 24 cm: - 125 g masła / margaryny - 2 łyżki cukru waniliowego - 3/4 szkl cukru - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 250 g sera twarogowego półtłustego/tłustego - skórka otarta z 1 dużej pomarańczy - 4 jajka - 270 g mąki pszennej Polewa: - 8 łyżek mleka w proszku - 3 łyżki zwykłego mleka - 2 niepełne łyżki masła/margaryny - 2-3 łyżki cukru - kilka kropel esencji pomarańczowej Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową ! 1. Masło/margarynę ucieramy z cukrem na puszysta masę. 3. Ciasto pieczemy w 180 stop przez około 1 h do suchego patyczka. 4.Polewę szykujemy rozpuszczając masło razem z mlekiem i cukrem, zestawiamy z ognia i dodajemy mleko w proszku, mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji polewy, Polewamy nią wystudzone ciasto. Na koniec dodajemy partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksujemy teraz końcówkami do gęstego ciasta (hakami)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotowanietoproste.blogspot.com/2017/04/pomaranczowa-babka-twarogowa.html