Składniki: - 5 dużych pietruszek - 3 gruszki - 3-4 ząbki czosnku - gałązka rozmarynu - łyżka miodu - 1 cytryna - 1/2 szklanki mleka - łyżka masła - sól, pieprz - natka pietruszki - 50 g orzechów włoskich - 250 g makaronu - 15-20 dag wędzonego boczku - 1/2 szklanki mleka (lub wody) Mam nadzieję, że pomysł Wam się spodobał i, że gotowanie na dwa gary już nie będzie takie uciążliwe. Zupę przed podaniem posypujemy orzechami i posiekaną natką pietruszki. źródło: przepis własny Ilość porcji: ok. 4-5 Czas przygotowania: ok. 1 h Jestem pewna, że niejedna z nas miała problem z tzw. gotowaniem na dwa gary. Zupa dla niego: do kremu dodajemy jeszcze 1/2 szklanki mleka (lub wody). Postanowiłam ten problem rozwiązać i zaczynać od jednego gara, ale działać przy tworzeniu dwóch dań przy pomocy dodatków. Zupę podajemy z pokrojonym w kostkę i podsmażonym na patelni boczkiem.