Zapraszam po przepis :) Receptura: - 1 cebula - 5 ząbków czosnku - 4 ziarenka ziela angielskiego - 1 łyżka kminku - 2 łyżki oliwy - 2,5 l bulionu warzywnego - 2 średnie marchewki - 1 pietruszka - 3 małe ziemniaki - mała główka kapusty białej - 200 g kapusty kiszonej - mała paczka borowików suszonych - 200 ml koncentratu pomidorowego (ja daję passaty) - 1 łyżka octu - pęczek koperku świeżego - szczypta chili - sól i pieprz Tak samo można modyfikować w drugą stronę, zupę zrobić z mięskiem, na pewno świetnie się wkomponuje w taki kapuśniaczek. Nie jestem weganką, ale w domu bardzo lubimy praktykować kuchnię warzywną i często gotujemy jakieś wegańskie przysmaki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.poradyherrbaty.pl/2017/02/weganski-kapusniaczek-rozgrzewajacy.html