Smacznego :-) Składniki: sałata lodowa 3/4 główki, pomidor 1,5 szt, ogórek pół szt, ser feta 15 dag, oliwki czarne pół małego słoika, cebula czerwona pół szt, papryka czerwona pół szt, dressing: oliwa z oliwek 1/4 szklanki, czosnek 2 ząbki, zioła prowansalskie 1 łyżeczka, sol i pieprz do smaku, dodatkowo: sok z cytryny 2 łyżki, Sposób przygotowania: Sałatę myjemy, następnie rwiemy na małe kawałki do półmiska i polewamy 1 łyżką soku z cytryny. Paprykę kroimy w paseczki, cebule obieramy i kroimy w piórka lub kostkę, oliwki przekrawamy na pół i posypujemy warzywami sałatkę. Gdy na zewnątrz jest bardzo zimno to powinniśmy zadbać o naszą dietę, aby była bogata w witaminy i minerały. Ser feta kroimy w grubą kostkę i układamy na warzywach. Pomidora kroimy na cząstki i układamy na bokach sałatki.