Pieczona owsianka z kokosem i orzechami włoskimi / 2 porcje Składniki: - 1 1/2 szklanki płatków owsianych - 1/2 szklanki mleka - 1/2 szklanki jogurtu - 1/2 tabliczki mlecznej czekolady - 2 garście orzechów włoskich - 2 łyżki cukru, miodu lub syropu klonowego - 1 jajko - masło do wysmarowania formy do dekoracji - orzechy włoskie - wiórki kokosowe Przygotowanie: - Czekoladę siekamy. Smakuje dobrze na ciepło i na zimno. - Wyśmienicie smakuje na ciepło i na zimno. Tym razem proponuję pieczoną owsiankę z dodatkiem czekolady! - Pieczemy w temp. 180 st. C, aż wierzch ładnie zezłoci się. Kawałeczki posiekanej czekolady rozpuszczają się w ustach!
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2017/03/pieczona-owsianka-z-czekolada.html