Nadziane babeczki

Małgorzata
Wielkanoc
23.03.2017 9:13
Nadziane babeczki

Dodatkowo cukier puder do posypania gotowych babeczek oraz masło i mąka do przygotowania foremek. Nadzienie: 400ml mleka 1 budyń cytrynowy z firmy Cykoria Przygotowanie: Ugotować budyń, odstawić do lekkiego przestudzenia Składniki ciasta szybko zagnieść do połączenia składników. Nadziane babeczki 3 szklanki mąki pszennej 200g masła 0,5 szklanki cukru pudru 4 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego Szczypta soli Przygotowane ciasto rozwałkować na ok 3-4mm, wykrawać ciasto i wyklejać uprzednio przygotowane foremki ( wysmarować masłem i obsypać mąką). Do każdej z nich nałożyć sporą łyżeczkę budyniu, zaklejać wykrojonym krążkiem ciasta.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://w-garach-u-gosi.blogspot.com/2017/03/nadziane-babeczki.html