Ilość składników oczywiście możecie zmniejszyć proporcjonalnie, bo ja zrobiłam w domu obiad od razu na 2 dni ;) Składniki Ilość: 10 porcji 10 tortilli pszennych 900 g karczku wieprzowego 100 g ryżu basmati ok. 250 g passaty pomidorowej 150 g czerwonej fasoli 2 czerwone papryki ok. 400 ml bulionu lub wody 1 cebula 2 łyżki sosu chili z tabasco 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki cząbru 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka oregano 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego sól, pieprz do smaku 1 łyżka oleju Zawsze można do środka dodać to, na co ma się ochotę, można je zabrać na wynos do pracy albo zjeść w domu wygodnie na kanapie. Na patelni grillowej rozgrzać trochę oleju i podsmażyć paprykę z obu stron aż zrobi się miękka, a następnie pokroić ją na paski. Dodać ryż oraz czosnek przeciśnięty przez praskę i smażyć przez około 5 minut, co jakiś czas mieszając, aż zrobi się szklisty. W całość wmieszać jeszcze czosnek przeciśnięty przez praskę, sos chili z tabasco, słodką paprykę, cząber, tymianek, oregano i kmin rzymski. Jest to tortilla pszenna, w której środku zawinięty jest farsz składający się przede wszystkim z mielonego mięsa oraz ryżu meksykańskiego. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę uprzednio pokrojoną w kostkę. Na suchej patelni natomiast krótko podgrzać placki z tortilli z obu stron. Na środku każdej tortilli uprzednio pogrzanej kłaść po około 4 czubate łyżki farszu oraz kilka pasków papryki. Tak przygotowane burrito można jeść od razu albo jeszcze podgrzać na patelni grillowej, co polecam.