Klopsiki w sosie teriyaki

Obiad
19.03.2017 19:38
Klopsiki w sosie teriyaki

Klopsiki w sosie Teriyaki składniki 250 g mielonej wołowiny 1 jajko 1 mała sucha bułka Sos: łyżeczka sproszkowanego czosnku łyżeczka imbiru łyżeczka miodu 1/4 szklanki sosu sojowego 5 łyżeczek cukru brązowego 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej 1 szklanka wody łyżeczka oleju sezamowego Klopsiki w sosie Teriyaki wykonanie: Bułkę namoczyć w wodzie. Następnie dodać do sosu, całość gotować na małym ogniu do momentu aż sos pokryje klopsiki i nadmiar wody odparuje, najlepiej użyć szerokiego garnka. W garnku wymieszać wszystkie składniki sosu, zostawić na małym ogniu na kuchence. Ostatnio robiłam warzywa w sosie słodko kwaśnym i wyszło to bardzo dobrze, dlatego postanowiłam przyrządzić sos Teriyaki sama.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://delusionalworldoftrine.blogspot.com/2017/02/klopsiki-w-sosie-teriyaki.html