Składniki: (na keksówkę) 4 łyżki mąki kokosowej 3 dojrzałe banany Łyżeczka proszku do pieczenia bg 2 łyżki miodu 4 jajka 2 łyżki oleju kokosowego Przygotowanie polewy: W garnuszku roztapiamy olej kokosowy, dodajemy miód, kakao, mleko migdałowe, mieszamy chwilę ale musimy uważać aby nie zagotować polewy. Polewa: 1 łyżka kakao 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka miodu 2 łyżki mleka migdałowego Mokre składniki dodajemy do miski z bananami, energicznie mieszamy do połączenia składników, następnie dodajemy białka i delikatnie mieszamy do połączenia się. Jestem fanką bananów i uwielbiam je w każdej postaci, czy to w koktajlu, czy w cieście lub po prostu solo. Do żółtek dodajemy roztopiony olej kokosowy i dwie łyżki miodu, mieszamy. Dużo razy eksperymentowałam z ciastem bananowym jednak nigdy nie wychodziło tak jak należy, jednak dzięki pomocy mojej mamy udało się to!