Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej tortowej 200 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki śmietany 18% 1 jajko cukier puder do posypania Krem: 3/4 litra mleka 4 żółtka 1 szklanka cukru 100 g masła 10 łyżek mąki pszennej tortowej Ciasto: Masło pokroić na mniejsze kawałki i zagnieść razem z pozostałymi składnikami na ciasto. Uformować w kulę i wstawić pod przykryciem do lodówki na ok. godzinę. Powstały budyń (jeszcze ciepły) wylać na jeden z blatów ciasta. Delikatne kruche ciasto z pysznym budyniowym kremem, czyli znana wszystkim napoleonka. Przełożyć do foremek o wymiarach ok. 20 x 30 cm wyłożonych papierem do pieczenia. Krem: Z mleka odlać 3/4 szklanki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/napoleonka/