Składniki: - 3 duże garście suszonych grzybów - 3 duże marchewki - kawałek selera - kawałek pora - 2-3 pietruszki - 1 cebula - 2 liście laurowe - 4 ziarna ziela angielskiego - 1/2 łyżeczki ziaren pieprzu czarnego - 2 łyżki masła - 1-2 łyżki śmietany Kilka minut smażyć, następnie dodać do wywaru warzywnego i gotować do miękkości grzybów około 30 minut. Pokroić i wrzucić na rozgrzaną patelnię, gdy odparuje woda z grzybów dodać masło i posiekaną cebulkę. Wszystkie warzywa obrać, przełożyć do garnka i zalać zimną wodą (około 2 litry). Dodać ziele, pieprz i listki laurowe i gotować do miękkości warzyw.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://talerzprzyjemnosci.blogspot.com/2015/12/zupa-grzybowa.html