CANNELLONI PO MEKSYKAŃSKU

Magdalena
Makarony
08.03.2017 23:31
CANNELLONI PO MEKSYKAŃSKU

Zniknęło z talerzy w mgnieniu oka 😋 Składniki: - 1 op. makaronu cannelloni - 500 g mięsa mielonego ( u mnie - z indyka) - 2 cebule do farszu + 1 cebula do sosu - 1 papryka czerwona - 1/2 puszki kukurydzy - 1/2 puszki fasolki czerwonej - 2 puszki pomidorów krojonych - 2 jajka - oliwa do smażenia - sól, pieprz - 1 łyżeczka cukru - 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej - szczypta papryki chili - tymianek - 100 g tartego parmezanu - 100 g tartej mozzarelli Wykonanie: Farsz: Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. z farszem z mięsa mielonego z dodatkiem papryki czerwonej, kukurydzy oraz fasolki czerwonej, a do tego sos pomidorowy. Następnie dodajemy pomidory z puszki oraz przyprawy sól, pieprz, papryka słodka mielona, papryka chili, cukier i tymianek. Uwielbiam nadziewać te rurki różnymi farszami, a jedzenie to już czysta przyjemność 😉Na pewno na moim blogu nie raz jeszcze się pojawi przepis z nimi. Na końcu dodajemy kukurydzę oraz fasolkę czerwoną z puszki. Naczynie żaroodporne zakrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30-40 min. 10 min. przed końcem naczynie odkrywamy. Cannelloni po meksykańsku Bardzo lubię różnego rodzaju makarony, ale tak sobie teraz myślę, że cannelloni zaliczyłabym do grona tych najlepszych. Makaron surowy (nieugotowany) nadziewamy dokładnie wystudzonym farszem i układamy ciasno, jeden koło drugiego, w naczyniu żaroodpornym. Przyprawiamy pieprzem, solą oraz 1 łyżeczką papryki słodkiej mielonej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/03/cannelloni-po-meksykansku.html