Naleśniki z farszem z pierogów ruskich

kardamonovy
Obiad
06.03.2017 10:20
Naleśniki z farszem z pierogów ruskich

orkiszowe Naleśniki z mąki pełnoziarnistej Naleśniki z zsiadłego mleka Naleśniki z bananami i czekoladą Kakaowe naleśniki z białym serem i malinami Krokiety z mięsem Składniki: 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki wody gazowanej 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko 500 g ziemniaków 400 g białego sera (ja użyłam półtłustego) 1 cebula sól pieprz olej rzepakowy jogurt naturalny (przepis na około 8 naleśników) Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości. Ja mam banię na punkcie tego farszu, więc w trakcie robienia naleśników, bezczelnie wyjadałam go z miski. Naleśniki faszerujemy serem z ziemniakami, formujemy z nich rulony lub trójkąty – jak lubicie. Z tej ilości wyszło mi 8 naleśników, ale to wszystko zależy od ich grubości i średnicy patelni. Z mleka, wody, mąki i jajka robimy ciasto na naleśniki. Przed podaniem można je podsmażyć z obu stron, do zrumienienia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/nalesniki-z-farszem-z-pierogow-ruskich/