Francuskie rożki z marmoladą i orzechami pekan

Patrycja
Desery
28.02.2017 14:00
Francuskie rożki z marmoladą i orzechami pekan

😊 Składniki: ciasto francuskie 375 g, marmolada wieloowocowa pół małego słoika, orzechy pekan 20 szt, jajko 1 szt, cukier puder do posypania, Sposób przygotowania: Gotowe ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy. Kiedy nie mamy w domu żadnych słodkości, a okazuje się, że za chwile ktoś nas odwiedzi to z takiego ciasta przygotujemy bardzo szybko pyszne łakocie. Ciasto francuskie ze sklepu możemy przechowywać przez długi czas w lodówce, więc warto go mieć w razie niespodziewanych gości. Ciasto francuskie nie jest trudne do zrobienia, lecz jest bardzo pracochłonne, więc czasami możemy poratować się ciastem kupnym. Ciasto składamy na ukos na pół i zlepiamy bardzo dokładnie boki. Piekarnik rozgrzewamy, następnie wstawiamy blaszkę do piekarnika i pieczemy ciastka w 170 stopniach przez 15 min. do zrumienienia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/01/francuskie-rozki-z-marmolada-i.html