Beghrir - marokańskie naleśniki :)

Śniadania
26.02.2017 13:54
Beghrir - marokańskie naleśniki :)

Składniki (dla 4 osób): 1,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki semoliny lub kaszki mannej 1 łyżeczka drożdży 1 łyżeczka cukru szczypta soli cynamon 1 łyżeczka proszku to pieczenia około 3 szklanki ciepłej wody 1 łyżka oleju Polewa: masło i miód w wersji wegańskiej syrop z agawy Przygotowanie: Pozostaw pod przykryciem na 1 godzinę w ciepłe miejsce lub w lodówce przez noc. Powinny być rumiane z dołu, a z góry nie powinny być surowe. Drożdże rozpuść z cukrem, 1 łyżką mąki i 2 łyżkami wody. Po tym czasie smaż na nieprzywieranej patelni, wykładając po około 2 łyżki ciasta. niedziela, 26 lutego 2017 Beghrir czyli dziurawe naleśniki Beghrir to marokańskie naleśniki z dziurkami. Wyglądają naprawdę ciekawie, a smakują jeszcze lepiej! Są delikatne, puchate, mięciutkie i wprost idealne na śniadanie!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://parsleysagerosemaryandme.blogspot.com/2017/02/beghrir-czyli-dziurawe-nalesniki.html