Zupa paprykowa z kukurydzą

Basia
Zupy
20.02.2017 8:21
Zupa paprykowa z kukurydzą

Składniki: - 2 czerwone papryki - 5 dużych ziemniaków - 3 ząbki czosnku - puszka kukurydzy - 1 duża cebula - 6 szklanek bulionu (może być też rosół) - 2 łyżki masła - chilli- płaska łyżka - słodka papryka- płaska łyżka - imbir- płaska łyżka - pół cytryny - natka pietruszki Gdy się zeszkli dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Źródło: przepis własny Ilość porcji: 5 Czas przygotowania: ok. 1 h Do gotującego się bulionu dodajemy podsmażone warzywa. Całość podsmażamy do czasu aż warzywa staną się miękkie. Sposób przygotowania: Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2014/03/zupa-paprykowa-z-kukurydza-skadniki-2.html