KREM - 2 szklanki mleka - 3 łyżki mąki pszennej - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 2 żółtka - 3 łyżki cukru - 1 cukier waniliowy - 200 g dobrego masła PRZYGOTOWANIE KREMU SKŁADNIKI NA KRUCHE CIASTO - 3 szklanki mąki pszennej - 1 łyżka proszku do pieczenia - 1/2 szklanki cukru - 200 g dobrego masła - 6 żółtek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI NA BEZĘ - 6 białek - 1,5 szklanki cukru pudru - 1 łyżka mąki ziemniaczanej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Białka umieszczamy w misie miksera i ubijamy na sztywno. Jeżeli mamy 2 takie same brytfanki możemy przygotować dwa spody jednocześnie i upiec je w termoobiegu (170 stopni ok 40 minut), jeżeli nie musimy się bawić dwa razy. Drugą miksujemy z żółtkami i mąką, po czym dodajemy do gotujące się z cukrami mleka. Na spód układam jedną część rozwałkowanego ciasta, na to połowa słoiczka dżemu wiśniowego. Jak już budyń wystygnie miękkie masło ucieramy na puch i stopniowo dodajemy zimny budyń.