SKŁADNIKI - 5 paczek herbatników - 1 puszka kajmaku - 3 szklanki mleka - 3/4 szklanki cukru - 1 cukier waniliowy - 125 g prawdziwego masła - 4 łyżki mąki pszennej - 5 łyżek mąki ziemniaczanej - 4 jajka - 600 ml śmietany kremówki ( u mnie zawsze Piątnica 36%) plus 1 łyżka cukru pudru SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Blaszkę o wymiarach 25/35 wyłożyć papierem. Na dno warstwę herbatników, na herbatniki delikatnie podgrzany kajmaki koleją warstwę herbatników. BUDYŃ Zagotować 2 szklanki mleka z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Gdy nasza masa uzyska konsystencję budyniu przelewamy ją jeszcze gorącą na herbatniki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://mojetorcikowo.blogspot.com/2017/01/3-bit.html