SERNIK KRAKOWSKI

Ewelina
Ciasta
13.02.2017 12:35
SERNIK KRAKOWSKI

Za dużo dłubania później :). SERNIK KRAKOWSKI - 8 jajek - 3/4 kostki margaryny ( 188 g) - ja zawsze używam Kaśki - 1 szklanka cukru - 1 budyń waniliowy - 1 kg sera ( u mnie zawsze jest to ser Piątnicy w wiaderku) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Dziś pierwszy raz od dłuższego czasu mam chwilę żeby usiąść przy komputerze ( czytaj musiałam odpędzić od niego Zuzie) i napisać przepis na Sernik Krakowski. Jak już wszystkie składniki się połączą dodajemy ubite na sztywno białka ( bardzo delikatnie mieszając). Równie dobrze smakuje upieczony sam - bez ciasta - i co najważniejsze u nas - bez RODZYNEK :). Ja piekę w 185 stopniach góra/dół ok 80 min. SMACZNEGO :)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojetorcikowo.blogspot.com/2017/01/sernik-krakowski.html