TARTA CZEKOLADOWA Z OWOCAMI

Ewelina
Ciasta
13.02.2017 12:23
TARTA CZEKOLADOWA Z OWOCAMI

Gdy tarta stygnie przygotowujemy Panna Cotte SKŁADNIKI - 300 ml śmietany 36% - 100 ml mleka - 30 g cukru - 1 cukier waniliowy - 170 g białej czekolady - 3 łyżeczki żelatyny SPOSÓB WYKONANIA Do małego garnuszka wsypujemy żelatynę i zalewamy 2 łyżkami wody. SKŁADNIKI NA KRUCHY SPÓD - 160 g mąki - 30 g kakao - 60 g cukru pudru - 100 g zimnego, dobrego masła - 1 jajko SPOSÓB WYKONANIA Po tym czasie przekładamy na blachę do tarty - wysmarowaną wcześniej masłem i oprószoną mąką- nakrywamy papierem do pieczenia, wysypujemy na to fasolę lub kulki i do nagrzanego piekarnika. Gdy tarta już się zsiądzie układamy na niej ulubione owoce i zalewamy ulubioną galaretką rozrobioną w 250 ml wody. Następnie gotowe ciasto wkładamy do lodówki na ok 30 min. Piekę w 190 stopniach przez 15 minut, następnie zdejmujemy papier i fasole i pieczemy kolejne 20 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojetorcikowo.blogspot.com/2017/02/tarta-czekoladowa-z-owocami.html