Składniki: (forma 25-35) Warstwa różowa: - 600 ml śmietanki kremówki 30% - 3 galaretki truskawkowe - 300 ml gorącej wody Warstwa truskawkowa: - 800 g truskawek (ja dałam 1 litr zmiksowanych truskawek) - 2 galaretki truskawkowe - 1 czubata łyżeczka żelatyny ( ja dałam 2 łyżeczki) Warstwa śmietankowa: - 400 ml śmietanki kremówki 30% - 4 łyżki cukru pudru - 3 czubate łyżeczki żelatyny - 1/4 szklanki gorącej wody Dodatkowa: - ok. 15 sztuk herbatników - ok. 120 g biszkoptów - 1 galaretka truskawkowa Galaretki na masę różową rozpuścić w 300 ml gorącej wody i ostudzić do temperatury pokojowej pamiętając, aby mieszać kilka razy, gdyż może powstać tzw. kożuch tylko, że na dnie naczynia. Wyłożyć szybko na masę truskawkową i wyrównać ( ja się trochę zagapiłam bo mi dziecko przeszkodziło i jest nie równo, gdyż masa zaczęła już tężeć). Masę truskawkową ostudzić i lekko tężejącą wylać na biszkopty tak, aby się nie poprzesuwały. Żelatynę zalać 1/4 szklanki gorącej wody, gdy lekko się namoczy mieszać do momentu całkowitego rozpuszczenia, następnie ostudzić do temp. pokojowej. Śmietankę na warstwę śmietanową ubić na pół sztywno, dodać cukier puder i miksować do czasu połączenia składników. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, następnie małym strumieniem wlewać ostudzoną galaretkę nie przerywając miksowania. Ważne, aby biszkopty przykleiły się do masy, a nie zatonęły w niej.