Carpaccio wołowe z oliwą truflową i rukolą

Kasia
Przekąski
02.02.2017 11:02
Carpaccio wołowe z oliwą truflową i rukolą

Przygotowanie: mięso oczyszczamy z wszystkich błonek lub tłuszczu,owijamy szczelnie folią spożywczą nadając jednocześnie mu kształt wałka,(żeby później łatwo się kroił w okrągłe plasterki),dajemy do zamrażalnika na 1-2 godziny,(można dłużej), rukolę myjemy i suszymy,mięso po wyjęciu z zamrażalnika kroimy w bardzo cienkie plasterki i układamy na talerzu wysmarowanym kilkoma kroplami oliwy truflowej (uważajmy z ilością bo ma bardzo intensywny smak) i posypanym .odrobiną soli .wołowinę

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2017/02/carpaccio-woowe-z-oliwa-truflowa-i.html