Puree ziemniaczane z mascrapone

Malgorzata
Obiad
30.01.2017 9:23
Puree ziemniaczane z mascrapone

English version Mashed potatoes with mascarpone (8 servings) Ingredients: 1,2 kg potatoes, peeled and cut in 2 cm dice 8 tablespoons heavy cream or whole milk, more if needed 3 tablespoons butter 4 tablespoons grated Parmesan cheese 4 tablespoons mascarpone cheese salt and pepper to taste Preparation: Składniki: 1,2 kg ziemniaków, obranych i pokrojonych na 2 cm kawałki 8 łyżek śmietanki 36 % lub tłustego mleka, lub więcej jeżeli będzie to konieczne 3 łyżki masła 4 łyżki startego parmezanu 4 łyżki mascarpone sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie do miękkości, po czym odcedź. Kremowe i puszyste puree ziemniaczane z dodatkiem mascarpone, masła, śmietanki i parmezanu świetnie komponuje się z mięsami i rybami. Scroll down for recipe in English Puree ziemniaczane z mascrapone (8 porcji) Boil the potatoes in samted water until soft, can easily pierce them with a fork when touched and drain off the water. Wmieszaj śmietankę, masło, parmezan, mascarpone i wymieszaj drewnianą do uzyskania jednolitej i puszystej masy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://karmelowy.pl/puree-ziemniaczane-mascrapone-mashed-potatoes-with-mascarpone/