jajko łyżka mleka 150g masła 250g mąki łyżeczka soli łyżeczka cukru Na nadzienie: 300g szpinaku 3 ząbki czosnku szklanka śmietany 36% pół szklanki mleka mozzarella 3 małe pomidory 3 jajka Quiche z szpinakiem i mozzarellą wykonanie: Masło posiekać razem z mąką w misce dodać cukier i sól. Polecam również inne przepisy na quiche: Quiche z boczkiem i cebulą Quiche Lorraine Quiche z szpinakiem i mozzarellą składniki na quiche o średnicy 28 cm: Ciasto: Szpinak i pomidory wyłożyć na ciasto, na to rozkruszyć mozzarellę i na sam koniec wylać masę ze śmietaną. W tym przypadku nie byłam pewna co to jest heavy cream ale z pomocą przyszedł internet i się okazało, że to po prostu śmietana 36%. P iec 20 minut w piekarniku rozgrzany do 190 stopni Celsjusza , po tym czasie wyciągnąć z pie karnika i zdjąć obciąż eni e. Nakłuć widelcem, nałożyć na wierz papier do pieczenia i o bciążyć za pomo cą ryżu, grochu czy innego su chego ziarna. W tym momencie ugotować szpinak razem z czosnkiem i zostawić do całkowitego ostygnięcia. Po upieczeniu ciasto zostawić na moment do przestygnięcia i zabrać się za przygotowanie nadzienia. Przepisy są tam po angielsku i czasem mam tylko problem z niektórymi składnikami i proporcjami.