Roladki schabowe z pieczarkami i serem – Składniki: 480g schabu (6 plastrów) 250g pieczarek 1 duża cebula (ok. 150g) 100g żółtego sera papryka słodka w proszku sól, pieprz do smaku 1 jajko mąka pszenna do panierowania bułka tarta do panierowania olej rzepakowy do smażenia Roladki schabowe z pieczarkami i serem – Wykonanie: Pieczarki oczyścić (przeczytaj artykuł:Pieczarki – obierać czy myć?), pokroić w kosteczkę. Jako dodatek do nich polecam ziemniaki puree, na które przepis znajdziecie tutaj: Kremowe tłuczone ziemniaki oraz surówkę z rzodkwi – zobacz przepis tutaj: Każdą roladkę ze schabu otoczyć najpierw w mące, potem w jajku, a na koniec w bułce tartej. Roladki schabowe z pieczarkami i serem – to propozycja na pyszny obiad :) Na każdy kawałek schabu nałożyć farsz z pieczarek i sera. Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.