Eggnog, likier jajeczny

Agata

Koktajle

02.01.2017 15:06

Eggnog, likier jajeczny

Eggnog, likier jajeczny 40 minut Składniki: 200 ml mleka 100 ml kremówki 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/3 łyżeczki cynamonu ziarenka z 1 laski wanilii 150 ml rumu Wykonanie: Eggnog, likier jajeczny możemy przygotować jako słodki prezent dla gospodarzy lub uraczyć nim gości, którzy pojawią się u nas w domu. To ten czas kiedy częściej spotykamy się na imprezach, balach, ale także i na domówkach. Masę przelewamy z powrotem do garnuszka i podgrzewamy na małym ogniu cały czas mieszając. Uważamy, żeby mleko się nie zagotowało, doprowadzamy je do granicy wrzenia. Jajka z cukrem ubijamy przy pomocy nierdzewnej trzepaczaki na puszystą masę. W garnuszku podgrzewamy mleko, śmietankę z ziarenkami wanilii i przyprawami.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2017/01/eggnog-likier-jajeczny.html