Sałatka z kalerosse ™ i mango 30 minut Składniki: 1/2 opakowania kalerosse™ 1/2 dojrzałego mango 1 mała czerwona cebula Sos: 2 łyżki naturalnego jogurtu 1 łyżka majonezu 1/2 łyżeczka curry sok 1/2 cytryny sól pieprz Wykonanie: Z kalerosse™ odcinamy stwardniałe końcówki, główki wrzucamy na sitko i przelewamy je wrzątkiem. tutaj dołącza jeszcze jeden przepis, czyli sałatka z Do kolekcji sylwestrowych sałatek, które znajdzieciedołącza jeszcze jeden przepis, czyli sałatka z kalerosse™ i mango. Na dużym talerzu układamy główki kalerosse™, na nich układamy plasterki mango i piórka cebuli. Kalerosse™ to nowość na polskim rynku, to pyszne i zdrowe warzywo powstało z połączenia jarmużu i brukselki. Dziś zapraszam na szybką sałatkę z mango, natomiast jeśli jesteście mięsożerni, dorzućcie do niej pokrojona w paski pierś kurczaka. Kalerosse™ możemy jeść na surowo, blanszować, gotować, grillować, dusić, smażyć... Jest ono uprawiane w Polsce i zbierane z pola od listopada do marca. W 100 gramach znajduje się dwa razy więcej witamin B6 i C niż w zwykłej brukselce.