Niebo w gębie 😋 Składniki: 200 g ryżu 2,5 szklanki mleka 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżeczki cynamonu + 1 łyżeczka do jabłek 1/2 łyżeczki kardamonu 3 małe jabłka 1 łyżka miodu garść orzechów włoskich łyżka płatków migdałowych Wykonanie: Do garnka wlewamy mleko. Testuję różne wersje oraz smaki i podzielę się z Wami tym najlepszym...z cynamonem i prażonymi jabłkami na miodzie, a do tego kawałki orzechów włoskich i płatki migdałowe. Do miseczki na spód wykładamy miękki ryż, na niego prażone jabłka z orzechami i płatki migdałowe. Następnie wsypujemy ryż i gotujemy na małym ogniu do momentu całkowitego wchłonięcia mleka przez ryż. Jabłka obieramy ze skórki, przekrawamy na pół, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy jabłka, orzechy, płatki migdałowe oraz cynamon i prażymy przez chwilę, aż jabłka nieco zmiękną.