Co ciekawe, samo słowo lasagne pochodzi z języka greckiego i oznacza naczynie, w którym danie było początkowo przygotowywane. Płaty lasagne rozłożyć na stolnicy, nałożyć połowę mięsa i zwinąć w ruloniki. (/)Składniki:6 płatków lasagne½ kg mięsa wieprzowego mielonego1 cebula10 listków czosnku niedźwiedziego6 plasterków żółtego sera1 jajko1 łyżka ketchupu1 Wtedy to zaczęto stosować sos pomidorowy, który zrewolucjonizował całą kuchnię Półwyspu Apenińskiego, w tym także lasagne. Mięso podsmażyć na oleju z przyprawą do mięsa mielonego, posiekaną cebulą, czosnkiem i ketchupem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2016/04/lasagne-lazania-z-miesem-mielonym.html