Dodatkowo: - około 200g gotowej masy makowej - 2 łyżki posiekanych orzechów - 2 łyżki dowolnych bakalii np. rodzynki, żurawina - 1 łyżka miodu (pominęłam bo masa jest już wystarczająco słodka) Wykonanie: - ze wszystkich składników czyli mąki, cukru pudru, żółtek, wody oraz margaryny/masła zagniatamy ciasto - foremki na babeczki smarujemy masłem, następnie wylepiamy je ciastem ( ja ciasto wałkowałam, wycinałam koła i dopiero wylepiałam nim foremki) z części ciasta wycinamy np. gwiazdki - tak przygotowane foremki z ciastem napełniamy masą makową ( wcześniej wymieszałam masę razem z orzechami i bakaliami) , na wierzchu układamy gwiazdki - babeczki pieczemy zależności od wielkości użytych foremek około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C - gotowe studzimy, dodatkowo można je oprószyć cukrem pudrem.