Miniserniczki muscovado z truskawkami

Ciasta
07.12.2016 20:00
Miniserniczki muscovado z truskawkami

Spód biszkoptowy : 120 g okrągłych biszkoptów lub innych kruchych ciastek 30 g roztopionego masła Masa serowa: 500 g sera przynajmniej 3-krotnie zmielonego 75 g ciemnego cukru typu Muscovado 50 g drobnego cukru do wypieków 2 łyżki budyniu śmietankowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 50 g białej czekolady w wiórkach lub startej na grubych oczkach 2 jajka (duże) ok 200 g truskawek wcześniej rozmrożonych pokrojonych na plasterki Do dekoracji : posypki Delecta 250 ml schłodzonej śmietanki 36 % Wykonanie: 1. Na dnie wyłożyć po łyżce masy biszkoptowej dociskając i wyrównując wierzch, Masę serową wykładamy do 4/5 wysokości papilotek (masa nieco urośnie podczas pieczenia). Mieszamy do uzyskania konsystencji mokrego piasku. 2.Ser miksujemy z Muscovado oraz białym cukrem tylko do połączenia się składników by niepotrzebnie nie napowietrzać masy. 2. Do masy pojedynczo wbijać jajka miksując na wolnych obrotach. Na wierzchu wykładamy truskawki lekko wciskając je do masy. 5. Dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy dowolnymi posypkami marki delecta u mnie : płatki czekoladowe, karmel oraz mango.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://vaniliowoczekolodowa.blogspot.com/2016/03/miniserniczki-muscovado-z-truskawkami.html