Całkiem niezła kompozycja 😉 Składniki: Wykonanie: Składniki: - 2 duże buraki - 1 duże jabłko - 4 filety śledziowe - natka pietruszki - garść ziaren słonecznika - 120 g sera feta Sos: - 3 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżeczka musztardy - sól, pieprz Marynata: - 2 szklanki wody - 1/2 szklanki octu - 1 łyżka cukru - 2 liście laurowe - 3 ziela angielskie Wykonanie: Do garnka wlewamy wodę i ocet. W misce mieszamy ze sobą starte buraki ze startym jabłkiem oraz kawałkami śledzia, ziarnami słonecznika i natką pietruszki. Zakrywamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki na min. 24 godz. Buraki obieramy, myjemy i gotujemy do miękka. Jabłko obieramy i również ścieramy na tarce o grubych oczkach. Studzimy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.