Pani Walewska

Wiesław
Ciasta
29.11.2016 20:53
Pani Walewska

Można obydwa placki piec razem w piekarniku lub jeden po drugim. Można obydwa placki piec razem w piekarniku lub jeden po drugim. Tak przygotowane ciasto pieczemy w temperaturze 170 st. około 35 min. Tak przygotowane ciasto pieczemy w temperaturze 170 st. około 35 min. Jedną kulę ciasta rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia. Z pozostałą częścią składników postępujemy tak samo, aby powstały nam dwie masy bezowe. (aby płatki migdałów się nie przypiekły można je przykryć papierem). (aby płatki migdałów się nie przypiekły można je przykryć papierem). Wszystkie składniki na kruche ciasto wyrabiamy na stolnicy. Połowę białek na bezę ubijamy na sztywną pianę. Następnie jedną masą bezową, którą posypujemy połową płatków migdałowych. Następnie jedną masą bezową, którą posypujemy połową płatków migdałowych.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://oobzarciuch.blogspot.com/2013/12/pani-walewska.html