- Rama Smaż jak szef kuchni Curry - 1 batata - 1 mały kalafior - 3 pomidory - 1/2 cebuli - 3 ząbki czosnku - 2 cm imbiru - 400 ml mleczka kokosowego - 3 gwiazdki anyżu - 1 łyżeczka hot madras curry - 1 łyżeczka garam masala - sól i pieprz do smaku - Rama Smaż jak szef kuchni Przygotowanie: Do mięsa dodaj jajko, chili, sos rybny, sos sojowy, sok z limonki, cukier, sezam, bazylię, przyprawy i cebulę zeszkloną na Rama Smaż jak szef kuchni, połącz składniki, uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki wołowe Przygotowanie: Do mięsa dodaj jajko, chili, sos rybny, sos sojowy, sok z limonki, cukier, sezam, bazylię, przyprawy i cebulę zeszkloną na Rama Smaż jak szef kuchni, połącz składniki, uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. posiekanej bazylii - 2 chili posiekane - 1 łyżka sezamu - 1 łyżka sosu sojowego - 1 łyżka sosu rybnego - 1/2 limonki - 1 łyżeczka brązowego cukru - 3/4 łyżeczki kurkumy - 3/4 łyżeczki kuminu - 3/4 łyżeczki curry w proszku - pieprz i sól do smaku czy Rama Smaż jak szef kuchni - polecana przez Pascala Brodnickiego jest faktycznie taka dobra... i wysmażyliśmy dla Was soczyste kulki wołowe zatopione w aromatycznym i rozgrzewającym curry z batatów i kalafiora. Wołowinę wyrobiliśmy m.in. z sokiem z limonki, sosem rybnym i sosem sojowym, czyli płynami, które podczas smażenia powodują rewolucję na kuchence i pryskanie tłuszczu. Wołowinę wyrobiliśmy m.in. z sokiem z limonki, sosem rybnym i sosem sojowym, czyli płynami, które podczas smażenia powodują rewolucję na kuchence i pryskanie tłuszczu. Rama Smaż jak szef kuchni klasyczna, którą testowaliśmy, to mix olejów wysokiej jakości (rzepakowego i słonecznikowego) faktycznie nie pryska podczas smażenia. Rama Smaż jak szef kuchni klasyczna, którą testowaliśmy, to mix olejów wysokiej jakości (rzepakowego i słonecznikowego) faktycznie nie pryska podczas smażenia. Ramę Smaż jak szef kuchni wlej na rozgrzaną patelnię, kiedy znikną bąbelki jest to znak, że została osiągnięta idealna temperatura do smażenia.