Śledzie marynowane w occie

Przetwory
25.11.2016 16:32
Śledzie marynowane w occie

Polecam Wam także: – śledzie w śmietanie na pieczonym ziemniaku – śledzie w oleju – śledź pikantny z chilli i suszonymi pomidorami – tatar ze śledzia – śledzie w wiśniówce – śledź na konfiturze z cebuli – śledź w czosnku i majeranku – śledzie w kiszonych cytrynach – śledzie skandynawskie – zestawienie 12 potraw na Wigilię wraz z kalendarzem przygotowań ŚLEDŹ MARYNOWANY W OCCIE Przygotowanie: 3h moczenia +15 minut + min 24h w lodówce Składniki: – 450 g płatów śledziowych – 200 ml wody – 100 ml octu (10%) – 150 g cukru – 2-3 liście laurowe – 5-6 sztuk ziela angielskiego – po połowie białej i czerwonej cebuli – połowa marchewki – 1 łyżeczka ziaren gorczycy Przygotowanie: Platy śledziowe odsącz z zalewy i namocz przez minimum 3 godziny w zimnej wodzie. Wykorzystajcie także te śledzie do przygotowania innej propozycji: śledzi na konfiturze z cebuli – są genialne. Czas na pokrojenie cebuli w półplasterki lub plasterki i dodanie je do ciepłej ale już nieco przestygniętej zalewy. Kładź piętro śledzi, na nie warzywa z zalewy z zalewą i tak do wyczerpania składników. W tym czasie pokrój w pierwszej kolejności marchewkę i wrzuć ją do jeszcze gorącej zalewy. Jeśli lubicie te w zalewie octowej mam dla Was doskonały przepis na domową wersję takich śledzi.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/sledz-marynowany-occie/