Składniki Ilość: 6 porcji 500 g szynki wieprzowej 1 i 1/2 kulki mozzarelli 6 suszonych pomidorów 1 jajko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki kminku 1 mała bułka olej do smażenia sól, pieprz kolorowy do smaku Ponadto 300 g ryżu basmati 400 g jarmużu 4 ząbki czosnku 1 limonka łyżeczka oleju sól, pieprz do smaku Przygotowanie Bułkę podzielić na mniejsze, nierówne kawałki i zalać wrzącą wodą. Na talerze wykładać porcje ryżu, na nie układać jarmuż, a na samą górę nadziane kotlety mielone. Podałam je z ryżem i dodatkowo z podduszonym na patelni jarmużem z sokiem z limonki i czosnkiem. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na niej kotlety mielone z każdej strony aż się mocno zrumienią. przepis na urozmaicenie tradycyjnych kotletów mielonych, które pewnie nie raz były przyrządzane w większość z domów. Mięso blanszować, czyli włożyć do gotującej się wody na około 2 minuty, a następnie przepłukać pod zimną wodą. Z jarmużu odkroić twarde części łodyg i podzielić go na mniejsze kawałki. Dodać go na rozgrzany na patelni olej. Przykryć patelnię i dusić je jeszcze na małym ogniu przez około 7 minut. Na środku niego kłaść mozzarellę oraz suszonego pomidora. Po usmażeniu kłaść na ręczniki papierowe w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu.