Krem z białych warzyw

Kasia
Obiad
18.11.2016 16:38
Krem z białych warzyw

Składniki: 100 g korzenia selera 100 g korzenia pietruszki 80 g pora (tylko cześć biała) 80 g cebuli 80 g ziemniaków 130 g różyczek kalafiora 120 g kalarepy 3 ząbki czosnku 50 g masła 200 g mleka (3,5 % tłuszczu) 250 g bulionu 1,2 łyżeczki rozmarynu sól i pieprz do smaku Przygotowanie: warzywa pokroić na mniejsze kawałki i w garnku podsmażyć na maśle. Dodać mleko, bulion, rozmaryn i dusić pod przykryciem ok 20-30 minut na małym ogniu, aż warzywa staną się miękkie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niezlymlynek.blogspot.com/2016/11/krem-z-biaych-warzyw.html