Schab w sosie brokułowym

Beata
Zapiekanki
10.11.2016 0:08
Schab w sosie brokułowym

Składniki 500 g schabu bez kości 1 średni brokuł 400 g śmietany (dałam 18%) 1 ząbek czosnku 100 g sera mozzarella 1 żółtko sól pieprz słodka papryka olej do smażenia Schab pokroić na kotlety o grubości 1 cm i lekko je rozbić tak na 0,5 cm grubości. Każdy kotlet oprószyć solą, pieprzem i usmażyć na patelni z dwóch stron na lekko rumiany kolor. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec około 20-25 minut, a następnie posypać startym żółtym serem i ponownie zapiec do momentu aż ser się rozpuści i lekko zarumieni po bokach zapiekanki. Na blogu znajdziecie również inne propozycje dań z udziałem schabu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/11/schab-w-sosie-brokuowym.html