PODWÓJNIE CZEKOLADOWA PIECZONA OWSIANKA

Śniadania
02.11.2016 19:44
PODWÓJNIE CZEKOLADOWA PIECZONA OWSIANKA

Piec ok. 20-30 minut (u mnie tryb ciasto) Smacznego! ENGLISH VERSION: DOUBLE CHOCOLATE BAKED OATMEAL 40 g oat flakes 15 g almond flour 10 g cocoa powder pinch of salt 1/3 teaspoon cream of tartar 1 teaspoon vanilla paste half of Quest Bar, cubed 1 tablespoon maple syrup 1 egg 3 tablespoons Greek yogurt Pour the boiling water into the oat flakes (to their level) and set aside. Add a little salt and mix. Add egg, syrup, vanilla paste and yogurt. Combine with the almond flour, cocoa and cream of tartar. PODWÓJNIE CZEKOLADOWA PIECZONA OWSIANKA /przepis własny/ 40 g płatków owsianych 15 g mąki migdałowej 10 g gorzkiego kakao szczypta soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia (u mnie ekologiczny kamień winny) łyżeczka pasty waniliowej pół Quest Bara, pokrojonego w kostkę łyżka syropu klonowego jajko 3 łyżki jogurtu greckiego Połączyć z mąką, kakao i proszkiem do pieczenia Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni. Część masy przelać do kokilki, ułożyć kawałki batonika i przykryć pozostałą częścią ciasta.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://poraneknaslodko.blogspot.com/2016/07/podwojnie-czekoladowa-owsianka-double.html