Składniki: 1 kg dyni (waga bez skóry) 1 kg jabłek 1,5 l wody sok z 3 pomarańczy sok z 4 cytryn 2 łyżki miodu Umyte, obrane jabłka i dynię, kroimy w mniejszą kostkę. Jeżeli obawiacie się, że wyjdzie za rzadki, możecie odcedzić dynie z jabłkami, zmiksować, a na koniec dodawać wodę z miodem i sokiem z cytryn i pomarańczy, w odpowiedniej dla Was ilości. W zależności od tego jak bardzo soczyste są owoce, może wyjść sok o różnej konsystencji. Myślę, że wykorzystanie części takiego grubasa (mówię o dyni), właśnie do soku, jest dobrym pomysłem. Zrobienie tego rodzaju soku w domu jest jednak banalnie proste. Soków przecierowych w sklepach jest jak mrówków, wiem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/sok-przecierowy-z-dyni-jablek-i-pomaranczy/