Składniki: podwójna pierś z kurczaka 5 łyżek oleju puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy słoik przecieru pomidorowego 1 czerwona papryka opakowanie przyprawy kebab 1/2 łyżeczki papryki w proszku 100 ml śmietany 18% sól pieprz 2l wody Wykonanie: Kurczaka obtoczyć w oleju i przyprawie kebab, podsmażyć na bardzo delikatnym ogniu ponieważ przyprawa gdy się spali a nastąpić to może szybko będzie nie do zjedzenia, kurczak i tak później dojdzie w wodzie. Do wody dodać pokrojoną w kostkę paprykę i ją ugotować na miękko, następnie dodać kurczaka, gdy zupa się zagotuje dodać fasolę, kukurydzę, przecier pomidorowy, paprykę w proszku, ponownie zagotować.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://lubieessc.blogspot.com/2016/10/zupa-kebab.html