Hamburgery z indyka

Edyta
Obiad
19.10.2016 19:34
Hamburgery z indyka

😉 Hamburgery z indyka Składniki 2 filety z indyka, czerwona cebula, pół pęczka zielonej pietruszki, ząbek czosnku, żółty ser, pomidor, ogórek konserwowy, sałata lodowa, 4 bułki do hamburgerów, ketchup, musztarda, sól, pieprz. Sposób przygotowania Mięso z indyka mielimy w maszynce do mięsa (jeśli nie mamy takiej w domu, to mielimy mięso już w sklepie mięsnym). Tworzymy nasze hamburgery: na spód bułki kładziemy kotlet z indyka, następnie plasterek żółtego sera, który smarujemy ketchupem i musztardą. Na drugiej blasze lub kratce kładziemy połówki bułek i wkładamy je do piekarnika na 3-4 minuty. Zapewniam Was, że zakochacie się w tych domowych hamburgerach z indyka. 😉 Takie z budki to może nie najlepszy pomysł, ale takie zrobione własnoręcznie? Są na pewno zdrowsze od tych z budki, a smakują nieporównywalnie lepiej. Pieczemy w piekarniku około 4-5 minut w temperaturze 180 stopni. Usmażone kotlety kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://origamifrog.pl/hamburgery-z-indyka/