Składniki: 3 kolby kukurydzy (lub 2 puszki) 2 duże ziemniaki 1 l bulionu 40 g masła 1/2 łyżeczki startego drobno imbiru sól, pieprz 1 papryczka chili 1/2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta kurkumy 3 łyżki śmietany 18% Zupę krem rozlewamy na talerze, dodajemy łyżkę śmietany na środek i posypujemy odrobina słodkiej papryki. Ziarna kukurydzy dusimy na patelni z masłem przez ok. 10-15 minut. Zupa krem z kukurydzy to smaczny i sycący sposób na domowy obiad. Sposób przygotowania: Na początku obieramy kolby kukurydzy z ziaren. Krem z kukurydzy to pyszna meksykańska zupa.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://foodmagazine.pl/zupa-krem-kukurydzy/