Składniki: 1 kg ziemniaków 200 g mąki ziemniaczanej 2 jajka 1 łyżeczka soli Farsz: 3 cebule 2 ząbki czosnku 300 g mięsa drobiowego ( u mnie udziec) + włoszczyzna Pęczek szczypiorku 1 ugotowane jajko Sól Pieprz Wykonanie: Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Ziemniaczane ciasto z nadzieniem z mięsa drobiowego, jajka i szczypiorku. Farsz: Cebulę kroimy w kosteczkę, szklimy z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku. Dzielimy na 8 części, każdą rozwałkowujemy na prostokąt (10x15 cm). Wszystkie składniki farszu (w tym mięso) łączymy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem. Farszynki smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2015/07/mazurskie-farszynki.html