karkówka smażona z papryką

Jolanta
Obiad
03.10.2016 11:06
karkówka smażona z papryką

Składniki: 2 plastry karkówki na osobę ja robiłam x 2 czyli 4 plastry i taka proporcję daję marynata: 3 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku wyciśnięte przez wyciskacz 1 łyżka sosu sojowego Przykrywamy odstawiamy do lodówki na minimum 2 h..Ja pozostawiłam na całą noc.. Ja podałam z kluchami parowanymi i burakami ..ale można podać także z ziemniakami lub kopytkami.. Karkówka to w obecnej chwili tanie mięso .a że jest smaczne i wiele potraw można z niej zrobić, świadczy na jej korzyść sól.pieprz świeżo zmielony odrobina ostrej papryki ponadto: 1 cebula pokrojona w paski 1 czerwona papryka pokrojona w paski. Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy z obu stron karkówkę..

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.ugotujmycos.pl/karkowka-w-plastrach-smazona-z-papryka-i-cebula/