Ciasto 1 5 jajek 2 łyżki oleju 5 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 2 łyzki kakao 2 łyżki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, a pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier, a następnie żółtka, wodę i olej. Ciasto 2 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka kakao 1 szklanka posiekanych orzechów 4 pokruszone ciastka biszkopty 3 łyżki rodzynek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki mąki pszennej Białka ubić na sztywno, a pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier, a następnie żółtka. Krem 4 żółtka 1/2 szklanki cukru 2 łyzki maki pszennej 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 3/4 szklanki mleka 250 g masła Żółtka utrzeć z cukrem , dodać kawę, mąkę i mleko i dokładnie wszystko wymieszać. Ciasto 1 1/2 kremu ułożyć rzędami ptasie mleczko zostawiając przerwy między rzędami i tam wlać gęstniejącą galaretkę. 1/2 kremu Ciasto 2 Wsypać do ciasta i delikatnie wymieszać łyżką do połączenia się składników. Blaszkę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno) i wlać ciasto. Dodatkowo 600 g ptasiego mleczka 2 czerwone galaretki Galaretki rozpuścić w 1/2 l wody i odstawić aż zacznie tężeć. Blaszkę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno) i wlać ciasto. Polewa 100 g śmietany kremówki 100 g czekolady Śmietanę doprowadzić do wrzenia i dodać pokruszoną czekoladę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao.