KROKIETY Z RYŻEM I PIECZARKAMI

Milena
Obiad
03.10.2016 9:23
KROKIETY Z RYŻEM I PIECZARKAMI

Składniki: Naleśniki: 400 ml mleka jajko 250g mąki pszennej szczypta soli łyżka oleju Nadzienie: 600 g pieczarek 100 g ryżu cebula sól, pieprz Przepis na nieco nietypowe (ja przynajmniej wcześniej takich nie jadłam) krokiety z ryżem. Ponadto: 2 jajka bułka tarta Przygotowanie Wszystkie składniki na naleśniki przekładamy do miski i miksujemy lub ubijamy trzepaczką. Cebulę podsmażamy na oleju, następnie dodajemy pieczarki i smażymy do odparowania płynu. Smażymy na oleju z wszystkich stron do zrumienienia. Po tym czasie na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://e-przepisykulinarne.pl/2016/10/krokiety-z-ryzem-i-pieczarkami/