Przepis na salsę pomidorową znajdziecie w tym miejscu - sól himalajska różowa lub morska do smaku - pieprz z młynka do smaku - olej kokosowy do smażenia Do wysokiego rondla dodaj oleju kokosowego i podsmaż na nim cebulę pokrojoną w grubsze pióra. Składniki - cukinia baby zielona (nie obierać) - cukinia baby żółta (nie obierać) - papryka czerwona - cebule białe - czosnek - sok pomidorowy ( żadnych przecierów, chyba , że własne salsy pomidorowe. jeszcze chwilę. Przed podaniem , już na talerzach polej olejem rzepakowym tłoczonym na zimno. Jeśli sok wyda się Wam za kwaśny, dodajcie do leczo w czasie gotowanie około 2 daktyli pokrojonych w drobne paseczki. Robię często kiedy nie mam pomysłu i czasu na stanie w kuchni. Proponuję to aromatyczne danie właśnie teraz kiedy mamy wysyp na paprykę i cukinię baby. Dobre na ciepło i na zimno. Jadłam na ciepło i na zimno. Na tym etapie można dodać np.kabanosów, pasują idealnie. Po chwili wrzuć paprykę oraz cukinię pokrojoną na kawałki. Leczo można zrobić z mięsem lub czysto warzywne. Możesz dodać szczypiorku lub dymki z całym pióropuszem.