Czas przygotowania: 7 0 minut Składniki: 500 g mielonego mięsa z indyka 4 okrągłe zielone cukinie 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki bulguru 50 g mozzarelli olej do smażenia sól pieprz świeże zioła Wykonanie: Z cukinii odkrawamy kapelusik, a środek warzywa wydrążamy uważając, aby nie uszkodzić skórki. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na rozgrzanym oleju na patelni. Całość delikatnie smarujemy olejem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Pyszne i zdrowe danie na letni obiad, czyli faszerowana cukinia z indykiem. Na niedzielny obiad będzie w sam raz. Bulgur zalewamy wrzątkiem, tak, aby przykrywał on kaszę z 1 centymetrowym zapasem. Jest sycące, więc w sumie nie wymaga już innych dodatków.