Ciasto śnieżny puch

Ewelina
Ciasta
20.09.2016 17:16
Ciasto śnieżny puch

Składniki: - ok 200 g herbatników kakaowych - 500 g sera z wiaderka - 2 śnieżki w proszku - 1 szkl mleka - 5 łyżek cukru pudru - 2 galaretki cytrynowe - 500 ml wrzątku - Posypka kokosowa: - 6 łyżek wiórków kokosowych - 1 duża łyżka masła - 1 łyżka cukru Ciasto włożyć na kilka godzin a najlepiej na całą noc do lodówki. Stale mieszając, podsmażać na niewielkim ogniu aż wiórki się zrumienią. Gdy całość dobrze się połączy wylać na herbatniki. Posypka kokosowa: Masło stopić na patelni, dodać cukier i wiórki kokosowe. Zmiksować na wolnych obrotach do połączenia się składników.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ala-piecze.blogspot.com/2016/09/ciasto-sniezny-puch.html
Ala piecze i gotuje

Ala piecze i gotuje

Ewelina